Principii Munay Ki

Marile Principii


Munay Ki reprezinta cele mai profunde si mai transformatoare ritualuri ce provin de la indienii Q’ero, shamanii de nivel superior ai incasilor, care isi au originea in urma cu peste 30000 de ani la pastratorii intelepciunii din Himalaya, cunoscuti ca fiind poporul Laika.

Cele 9 ritualuri initiatorii au abilitatea de a transforma constiinta umana – prin modificarea matricei, modelului luminos al corpului nostru activand calitatea ADN-ului astfel incat imbatranim, ne vindecam si murim in mod diferit pe masura ce corpul nostru fizic evolueaza si devenim omul de lumina.

Citeste mai mult

Profetiile vechi incase povestesc despre aparitia unui nou om pe Pamant – unul care va trai in afara fricii si isi va avea intrega forta in natura sa transcedentala, denumit Homo Luminosus. Munay Ki reprezinta codurile pentru acest om ce va aparea si va schimba modul in care traiti, va veti vindeca sau veti muri. Aceste coduri sunt transmise sub forma unor ritualuri energetice in sistemul chakrelor. Atunci cand batranii Inca au adus in discutie transmiterea ritualurilor, o ingrijorare a aparut in special in ceea ce priveste Ritualul Creatorului. Acest ritual ne da puterea de a visa lumea in care sa traim, orice fel de lume. Vechile legende spun ca cel care detine aceste ritualuri poate sa mute muntii, si orice gand va avea acesta, se va manifesta. Batranii Inca au concluzionat ca omenirea deja are puterea de a crea insa creeaza mai mult din frica. Odata primite ritualurile, va incepe un proces de curatare a corpului nostru de lumina astfel incat “creatia” noastra sa se transforme in ceea ce ne dorim si nu in ceea ce nu ne dorim. Ei au inteles ca Pamantul se afla intr-un asemenea punct incat este cruciala transmiterea acestor ritualuri transformatoare in afara liniei lor, catre toata umanitatea. Ritualurile sunt suma totala de acordaje pe care le primim, pe masura ce trecem de la corpul unui om, la Homo Luminous. Acesti noua pasi au fost oferiti mai intai de la spirit la om, iar acum sunt transmisi de la profesor la elev.

DIV032_100

 

Munay Ki are ca fundament 5 principii: non-violenta, moderatia, integritatea, adevarul, generozitatea.

 

DIV032_100

  1. Non-violenta

Sa traiesti fara frica inseamna sa practici activ pacea si nonviolenta, chiar si atunci cand ti se pare ca esti amenintat. Asta nu inseamna sa nu ne protejam pe noi si pe cei dragi, ci inseamna sa nu raspundem dintr-o pozitie de manie sau cu violenta.

  1. Moderatia

Ori de cate ori creati obiective grandioase si va fixati pe simboluri ale succesului, acesta este un semn ca sunteti blocati in constiinta jaguar, incercand sa realizati falsa siguranta a faimei, puterii si aprobarii sociale. Oamenii care intr-adevar viseaza intru fiintare, o lume mai buna, traiesc cu o mare bucurie, facand fapte marunte.

  1. Integritatea

Practicarea integritatii inseamna sa fim credinciosi cuvantului pe care il rostim si sa recunoastem puterea lui de a crea realitatea. Calitatea creatiei noastre este determinata de cat de credinciosi ii sunteti propriului cuvant. Pentru Laika, nu exista nimic mai important decat sa iti respecti cuvantul – asa ca ei sunt foarte atenti la ce isi spun lor insisi si celorlalti. A trai respectandu-ti cuvantul este o stare ce construieste o putere spirituala care e esentiala, daca vrei sa visezi intru fiintare, o lume mai buna.

  1. Adevarul

Practica adevarului ne cere sa fim vigilenti, onesti si sa ne acceptam pe noi insine si pe altii. Practicarea adevarului ne permite sa fim cinstiti cu privire la adevaratele noastre sentimente si sa ne asumam responsabilitatea pentru actiunile noastre, in toate relatiile pe care le avem. Este bine sa fim atenti ca ceea ce facem sa fie in aliniere cu cine suntem noi cu adevarat.

  1. Generozitatea

Generozitatea inseamna sa oferi fara sa te astepti la nimic in schimb. Sa oferim din ceea ce suntem, in fiecare clipa, neconditionat. Si sa fim constienti ca, orice facem intr-un anumit moment pentru unul din semenii nostri, facem si pentru noi insine.

DIV032_100

principiile-munayki-